Brand new 2019 Vitpilen 401 Engine Malfunction Light and ABS Light on


Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • Author
    Posts
  • #31034
    Avatarkakkman
    Participant

    Hello,

    I just purchased a new 2019 vitpilen 401 on Tuesday afternoon. I have ridden it ONLY 72 miles so far, and the engine malfunction light turned on. I parked it in the garage, let it sit, and turned it back on after an hour to see if the ecu would reset and the light would be gone. Instead, the ABS light joined the engine malfunction light!

    Does anyone else have horror stories like this on their brand new motorcycle?

    Contacting dealership tomorrow morning…

    #31037
    Avatarichbinbier
    Participant

    ABS light always comes on when you turn the ignition on.

    It will turn off when you start riding unless there is an ABS error.

    #31039
    Avatarkakkman
    Participant

    Thanks for the heads up. At least that is one less worry.

     

    You mean the light stays on even when the engine is running until you start riding for a little?

    • This reply was modified 1 week, 6 days ago by Avatarkakkman.
    #31042
    Avatarichbinbier
    Participant

    You mean the light stays on even when the engine is running until you start riding for a little?

    Yes unless there is an actual ABS error or the ABS is turned off.

    #31072
    Avatarkakkman
    Participant

    Update:

    I brought it to the dealer and they took a look at the codes. The O2 sensor went bad on the bike. They said it was the lowest mileage motorcycle they’ve ever seen it happen to.

    #31074
    B.I.SavageB.I.Savage
    Participant

    Has anyone else heard of an 02 sensor just going bad… maybe a rock hit it?

Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.